InBody 570 -raportti
Tarkastele raportin eri kohtia viemällä hiiri osion päälle tai klikkaamalla osiota.
Mitattavan perustiedot: ID, ikä, pituus, sukupuoli ja mittausajankohta.
Osio kertoo, mistä mitattu paino koostuu. InBodyn mittaus perustuu Chemical 4C-malliin, jossa keho jaetaan neljään komponenttiin: veteen, proteiineihin, mineraaleihin ja rasvaan.
Lihas-rasvadiagnoosi on hyvä mittari kehon koostumuksen muutosten seurantaan. Diagnoosissa verrataan kokonaispainon, lihasten painon ja rasvan painon suhdetta.
Painodiagnoosiin on koottu yhteen yleisimmät painonhallinnassa käytetyt mittarit
Lihastasapaino-osuudessa kuvataan rasvatonta massaa viidessä eri kehon osassa. Osio mahdollistaa puolierojen ja segmentaalisten kehityskohteiden tunnistamisen.
Nestetasapaino on tärkeä muuttuja, jota käytetään mm. terveydentilan, kuntoutuksen, hoidon ja lääkkeiden vaikutuksen seurantaan.
Jos käyt samalla mittarilla ja käytetään samaa ID-tunnistetta, tulostaa laite mittaushistorian painon, lihasmassa ja rasvaprosentin osalta.
Vaihtoehtoiset sisällöt: InBody-pisteet, Painokontrolli, Ravitsemustilan arviointi, Painon arviointi, Kehon tasapainon arviointi, Segmentaalinen ympärysmitta, Segmentaalinen rasva, Vartalotyyppi, Vyötärö-lantio-suhde, Viskeraalirasvan taso
Vaihtoehtoiset tutkimusparametrit: Solunsisäinen vesi, Solunulkoinen vesi, Luustolihasmassa, Perusaineenvaihdunta, Vyötärö-lantiosuhde, Vyötärön ympärysmitta, Viskeraalirasvan taso, Painotaso, Luun mineraalimitta, Kehon solumassa, Olkavarren ympärysmitta, Olkavarren rasvaton ympärysmitta, SMI lihasmassaindeksi, Suositeltava kalorinsaanti
Skannaamalla QR-koodin matkapuhelimellasi pääset avautuvasta linkistä lukemaan tulosten tulkinta-apua.
Impedanssit ovat InBodyn mittaamia vaihtovirran kohtaamia vastuksia eri kehonosista ja eri taajuuksilla mitattuina. Nämä arvot ovat aina lomakkeessa.

HUOM! Raporttilomakkeen oikean laidan muuttujat ovat valinnaisia ja mittauksen tekijä voi määritellä tulostettavat muuttujat laitteensa asetuksista. Näin ollen raporttilomakkeesi ei sisällä välttämättä kaikkia esimerkkilomakkeessa näkyviä muuttujia, mutta niiden tulkintaohjeet on listattu tälle sivulle.
Taustatiedot

Mitattavan perustiedot: ID, ikä, pituus, sukupuoli ja mittausajankohta.
- ID: Jos henkilökohtainen ID tallennetaan mittauksen alussa, mittaustuloksesi tallentuu kyseisen laitteen muistiin. Tämä mahdollistaa tulosten tarkastelun jälkikäteen ja samaa laitetta ja ID:tä käyttäen mittaushistoria piirtyy raporttilomakkeelle.
- HUOM. InBody-mittarit eivät kysy taustatietojasi (ikä, pituus, sukupuoli) käyttääkseen niitä tulosten muodostamiseen väestöllisiin keskiarvoihin peilaten. Henkilön pituus tarvitaan, että voidaan laskea kehon tilavuus, joka on välttämätön bioimpedanssi-menetelmässä. Ikä, sukupuoli ja pituus kysytään normaalialueiden piirtämistä varten. Voit lukea mittausteknologiasta lisää täältä.
Kehon koostumus

Osio kertoo, mistä mitattu paino koostuu. InBodyn mittaus perustuu Chemical 4C-malliin, jossa keho jaetaan neljään komponenttiin: veteen, proteiineihin, mineraaleihin ja rasvaan. Lisäksi tämä osio kertoo pehmytkudoksen, rasvattoman massan ja kokonaispainon kiloina. Kehon koostumuksen normaalialueet saman pituiselle ja samaa sukupuolta olevalle henkilölle näkyvät mittaustulosten alla suluissa.
- Kehon vesi: kehon kokonaisnestemäärä sisältäen sekä solun sisäisen (ICW) että ulkoisen (ECW) veden.
- Proteiinit: proteiinit ovat lihasten ja ihon pääainesosa. Normaalialueen ylitys johtuu tyypillisesti suuresta lihasmassasta.
- Mineraalit: mineraaleja on sekä luissa (n. 80%) että kehon nesteissä (n. 20%). Kuten raporttilomake kertoo, mineraalien tulos perustuu arvioon, sillä mineraaleja ei voida mitata suoraan bioimpedanssilla. Mineraalien määrä korreloi tutkimusten mukaan lihasmassan kanssa, josta mineraalien tulos johdetaan. Normaalialueen alle jäävä tulos, erityisesti riskiryhmään kuuluvilla, on hyvä viite luuntiheysmittauksen tarpeesta, mutta ei yksin riitä luuston kunnon selvittämiseen.
- Rasvamassa: ihonalaisen, sisäelinten ja lihasten sisäisen rasvan kokonaismäärä kiloina.
- Pehmytkudos: Kehon rasvaton massa – luiden mineraalimassa.
- Rasvaton massa: kehon kokonaispaino – rasvamassa.
- Paino: rasvaton massa + rasvamassa. Laitteen asetusvalikosta on mahdollista vähentää mitattavan vaatteiden paino tarkimman tuloksen saavuttamiseksi.
Lihas-rasvadiagnoosi

Lihas-rasvadiagnoosi on hyvä mittari kehon koostumuksen muutosten seurantaan. Diagnoosissa verrataan kokonaispainon, lihasten painon ja rasvan painon suhdetta. Mittaustuloksia hahmotetaan janoilla, jotka ilmaisevat onko tulos normaali/alle/yli suhteessa saman pituisen ja sukupuolen henkilön viitearvoihin (100% on normaalialueen keskikohta). Janan perässä oleva lukema kertoo mittaustuloksen kilogrammoina.
Palkkien keskinäisestä suhteesta voit päätellä, mikä asia selittää eniten painoasi. Tulkintaan voi käyttää kirjainmallia, jossa pylväiden kärjet voivat muodostaa kolme eri kirjainta. Kirjaimen muoto kertoo kehon tilasta:
- I-kirjain: normaali, tasapainoinen kehon koostumus
- C-kirjain: heikko kehon koostumus
- D-kirjain: vahva, atleettinen kehon koostumus
Aina kirjaimet eivät ole yhtä puhdaspiirteisiä kuin yllä, mutta ne auttavat tunnistamaan erilaisia kehotyyppejä ja muutoksia kehossa. Kaikissa edellä kuvatuissa tapauksissa mitattava voi olla ali-, normaali-, tai ylipainoinen.

Painodiagnoosi

Painodiagnoosiin on koottu yhteen yleisimmät painonhallinnassa käytetyt mittarit:
- BMI eli painoindeksi: saadaan jakamalla paino (kg) pituuden neliöllä (kg/m2). Normaalialue on yleisesti käytetty 18,5-25,0 (tätä on mahdollista muokata laitteen asetuksista). Huomioithan, että BMI on väestötason mittari ja esim. painonhallinnassa suosittelemme seuraamaan kokonaisvaltaisesti InBodyn eri muuttujia.
- Rasvaprosentti: kertoo kuinka monta prosenttia kehosi painosta on rasvaa. Normaaliarvo miehillä 10-20%, naisilla 18-28%.
Lihastasapaino

Lihastasapaino-osuudessa kuvataan rasvatonta massaa viidessä eri kehon osassa. Osio mahdollistaa puolierojen ja segmentaalisten kehityskohteiden tunnistamisen.
- Ylempi jana (kg): rasvaton massa suhteessa ihannepainoon (mitattu arvo kiloina)
- Alempi jana (%): rasvaton massa suhteessa nyt mitattuun painoon
(prosenttia normaaliarvosta). Jos tulos on esimerkiksi 110%, tämän painoiseksi henkilöksi mitattavalla on 10% viitearvoa enemmän rasvatonta massaa tässä kehon osassa.
Normaalirakenteisella henkilöllä janat ovat suunnilleen yhtä pitkät ja lähellä normaalialueen keskikohtaa (100%). Jos ylempi pylväs on selkeästi alempaa pidempi, viittaa se ylipainoon. Jos ylempi pylväs on selkeästi alempaa lyhempi, viittaa se alipainoon. Usein mitattavilta löytyy myös puolieroja oikean ja vasemman puolen sekä ylä- ja alavartalon välillä. Puolieroja voi tulkita seuraavasti:
- Kädet: lievä puoliero 6-10 %-yksikön ero, merkittävä puoliero >10 %-yksikön ero
- Jalat: lievä puoliero 3-5 %-yksikön ero, merkittävä puoliero >5 %-yksikön ero.
- Ylä- ja alavartalon kesken: lievänä puolierona voidaan pitää 1-2 katkoviivan pituista eroa (tilanne yllä esimerkissä). Merkittäväksi puolieroksi voidaan tulkita yli kahden katkoviivan suuruinen suhteellinen ero.
Puolierojen tulkinnassa auttaa lomakkeen oikean reunan valinnainen kohta, “Kehon tasapainon arviointi”.
Nestetasapaino

Nestetasapaino on tärkeä muuttuja, jota käytetään:
- Terveydentilan seurantaan: kehon hyvinvoinnille on tärkeää säilyttää terveellinen tasapaino solun sisäisen ja ulkoisen nesteen välillä. Tällöin mm. solujen aineenvaihdunta toimii hyvin.
- Kuntoutuksen seurantaan: vammat ja tulehdustilat ovat yleisiä nestetasapainoa nostavia tekijöitä. Nestetasapainon mittauksella voit seurata kuntoutumista koko kehon tasolla ja raajakohtaisesti. Ammattilaisille raajakohtaiset tulokset kertovat mm. vammasta toipumisesta ja uudelleen vammautumisriskistä. Yleensä tietoa verrataan lihastasapainon tuloksiin tarkan käsityksen muodostamiseksi.
- Hoitojen ja lääkkeiden vaikutuksen seurantaan: useat hoidot ja lääkkeet vaikuttavat nesteturvotukseen tai tähtäävät sen poistamiseen. InBody-mittauksella tätä kehitystä voidaan seurata hoitojen ohessa.
- Mittauksen laadun varmistukseen: jopa 60% kehon painosta on vettä. Veden merkitystä ei voi sivuuttaa puhuttaessa kehon koostumuksesta. Nesteissä tapahtuvat muutokset vaikuttavat muihinkin muuttujiin, kuten painoon ja rasvaprosenttiin. Siksi on tärkeää pystyä seuraamaan, mitä muutoksia nesteissä tapahtuu, ja miten ne vaikuttavat muihin muuttujiin.
Nestetasapainoa tulkitaan ECW/TBW-suhdeluvulla. Suhdeluku saadaan jakamalla solun ulkoinen vesi (ECW) kehon koko veden määrällä (TBW).
Nestetasapainon normaali suhdeluku on noin 0.380 ja normaalialueen vaihteluväli 0.360-0.390. Pienet vaihtelut ovat nestetasapainossa ovat normaaleja.
Turvotuksessa, eli ödeemassa, solun ulkoisen nesteen osuus kasvaa ja nostaa suhdelukua. Yli 0.400:n arvo kehon vesitasapainolle tulkitaan InBody-raportissa ödeemaksi. Ratkaisevaa on nimenomaan suhdeluku. Litramääräiset nesteiden tulokset voivat olla yli normaalialueen henkilön koon ja suuren lihasmassan takia.
Nestetasapainoa voivat nostaa esimerkiksi:
- paikallinen tulehdus tai vamma
- lihavuus, koska rasvasoluissa on vähemmän solun sisäistä vettä kuin lihassoluissa
- aliravitsemus, koska solut pienenevät ja solun ulkopuolelle kertyy suhteellisesti enemmän vettä
- sarkopenia eli lihaskato ja siihen liittyvä lihavuus.
- suolainen ruokavalio
- kuukautiskierto
- raskaus
- sairaudet, kuten sydämen vajaatoiminta, diabetes tai muu nestetasapainoon vaikuttava häiriö
- istuminen tai seisominen pitkään samassa asennossa
- nestetasapainoon vaikuttavat lääkkeet.
Jos koko kehon nestetasapaino on yli 0.400, ja et tiedä selittävää tekijää, on hyvä selvittää elintapoja ja terveydentilaa terveydenhuollossa.
Nestetasapainoa voivat laskea:
- suuri lihasmassa, koska lihassolujen kasvaminen kasvattaa solun sisäisen nesteen osuutta suhteessa solun ulkoiseen nesteeseen. Lihaksikkaan henkilön nestetasapaino voi normaalistikin olla alle 0.380.
- nestehukka
- nestetasapainoon vaikuttavat lääkkeet
Nestetasapaino kannattaa ottaa huomioon myös ennen mittausta, jotta nestetasapainon vaihtelut eivät vaikuttaisi muihin muuttujiin, kuten rasvaprosenttiin. Käy lukemassa lisää oikeaoppisesta valmistautumisesta InBody-mittaukseen blogistamme.
Mittaushistoria

Jos käyt samalla mittarilla ja käytetään samaa ID-tunnistetta, tulostaa laite mittaushistorian painon, lihasmassa, rasvaprosentin ja koko kehon nestetasapainon osalta.
InBody-pisteet

InBody-pisteet (InBody 720-laitteessa fitness-indeksi) on valmistajan kehittämä indeksi, joka kuvaa kehon rakennetta ja vahvuutta. Mitä suurempi pistemäärä, sitä vahvempi ruumiinrakenne. Ideana on seurata omaa kehitystä seurantamittauksissa, ei verrata henkilöiden välillä. Tulokseen vaikuttavat lihas- ja rasvamassat suhteessa niiden viitearvoihin (kts. painokontrolli).
Jos lihas- ja rasvamassat ovat normaalit, saa henkilö 80 InBody-pistettä. Normaalia suurempi lihasmassa tuo lisäpisteitä ja normaalia pienempi lihasmassa vähentää pisteitä. Liiallinen rasvamassa vähentää pisteitä. Normaalialue 70-90 pistettä, mutta lihasmassan ollessa poikkeuksellisen suuri, voi arvo nousta yli 100 pisteen.
Lomakkeen esimerkkihenkilön 68 InBody-pistettä muodostuvat seuraavasti:
80 (lähtöpisteet)
– 9,9 (pudotettava rasvan määrä, kg)
– 2,5 (lisättävä lihaksen määrä, kg)
= 67,6 (pyöristetään ylöspäin 68 pisteeseen).
Painokontrolli

Painokontrolli-osiossa annetaan ehdotus painon sekä rasva- ja lihasmäärän muuttamisesta, jotta saavutetaan ideaalinen kehon koostumus.
- Ideaalipaino: nykyinen paino +/- painokontrolli
- Painokontrolli: rasvakontrolli + lihaskontrolli
- Rasvakontrolli: toivottu muutos rasvamassassa (Huom. useilla kevytrakenteisilla urheilijoilla tulos voi olla + -alkuinen eli rasvan määrää kehossa tulisi lisätä)
- Lihaskontrolli: toivottu muutos lihasmassassa (ei koskaan negatiivinen)
Ideaalipaino määritetään painoindeksin normaalialueen keskipisteestä sillä poikkeuksella, että normaalia suurempi lihasmassa nostaa ideaalipainoa vastaavasti. Näin tulos on henkilökohtainen ja riippuu kehon koostumuksesta, toisin kuin pelkän painoindeksin mukaan laskettu ideaalipaino. + ja – kertovat, tarvitseeko painoa lisätä tai vähentää. Jos olet 0-5 kg:n päässä ideaalipainostasi, voit pitää itseäsi normaalipainoisena. Kontrollien tavoitteet on laskettu miehille 15 rasvaprosentin mukaan ja naisille 23 rasvaprosentin mukaan. Jos lihasmassa on yli viitearvon, on lihaskontrolli aina 0, eli InBody ei ota kantaa normaaliarvon ylityksen suuruuteen.
Kontrolliarvojen laskennassa periaatteena on terveyden kannalta ideaalinen kehon koostumus. Tavoitekoostumus on aikuisilla iästä riippumatta sama. Esimerkiksi urheilijoilla henkilökohtaiset tavoitteet voivat poiketa paljonkin lomakkeen ehdotuksesta. Suhteuta siis ehdotus omaan tilanteeseesi.
Yli 75 vuotiailla suositellaan painotettavaksi lihaskontrollia. Mitä enemmän ikää on 75–80 vuoden ylitse, sitä pidättyvämpi kannattaa olla laihduttamisessa (eli paino- ja rasvakontrollin arvojen soveltamisessa).
Painon arviointi

Painon arviointi tulkitsee painon tuloksen painoindeksin ja rasvaprosentin suhteen. Huomioi, että BMI:n suhteen normaalialue voi ylittyä hyväkuntoisellakin henkilöllä.
Kehon tasapainon arviointi

Kehon tasapainon arviointi tulkitsee kehon puolieroja Lihastasapaino-osiosta. Kaksi ylintä riviä tulkitsevat vasemman ja oikean puolen tasapainoa ylä- ja alavartalossa, alin rivi tulkitsee tasapainoa ylä- ja alavartalon välillä.
Viskeraalirasvan taso

Viskeraalirasvan taso kertoo sisäelimiä ympäröivän rasvan määrän tasoyksikkönä. Yksi tasoyksikkö vastaa 10 neliösenttimetrin (cm2) alaa vatsaontelon poikkileikkauskuvasta navan korkeudelta. Tavoitearvo on tasoyksikkönä alle 10 (eli alle 100 cm2).
Viskeraalirasva on yksi parhaista elintapoja kuvaavista muuttujista ja InBody-mittaus on kätevin tapa saada tarkka kuva sen tilasta. Terveyden kannalta viskeraalirasva on merkittävämpi tekijä kuin ihonalainen rasva, joka vaikuttaa enemmän ulkonäköön ja ympärysmittoihin. Liian suuri määrä viskeraalista rasvaa on yhteydessä moniin vakaviin sairauksiin, esimerkiksi diabetekseen ja sydänsairauksiin. Elintapoja korjaamalla voidaan saada viskeraalirasvassa aikaiseksi merkittäviä muutoksia jo noin kolmessa kuukaudessa. Liikkumattomuuden ohella epäterveellinen ravinto, tietyt päihteet, stressihormonit ja perimätekijät voivat vaikuttaa haitallisesti viskeraalirasvan määrään.
Segmentaalinen rasva

Kertoo rasvan jakautumisesta eri kehon osiin. Suluissa kerrotaan mitattu tulos kiloina. Janan perässä oleva prosenttiarvo suhteuttaa tuloksen viitearvoon (100%). Normaalialue piirtyy 80-160% normaaliarvon ympärille. Keskivartalon kohdalla laite mittaa kaikkea rasvaa, sekä viskeraalista että ihonalaista.
Ravitsemustilan arviointi

Ravitsemustilan arviointi kertoo, antavatko proteiinin, mineraalien tai rasvan määrät kehossa viitteitä aliravitsemuksesta (kaikki ”vaje”-kohdassa) vai ovatko määrät normaaleja. Rasvan kohdalla määrä voi olla myös liiallinen.
Huom: jos proteiinitaso on vajaa, ei pelkkä proteiinin lisääminen ruokavalioon ratkaise asiaa, vaan saatu proteiini on muunnettava kehon rakenteisiin ennen kuin se näkyy mittauksessa. Mittaus kuvaa kehon kudoksissa olevan proteiinin määrää, johon suurin vaikuttava tekijä on lihasmassa.
Segmentaalinen ympärysmitta

Segmentaalinen ympärysmitta arvioi ympärysmitat useista eri kehon osista. Mittausmenetelmästä johtuen senttimääräinen mitta voi poiketa hieman mittanauhalla mitatusta. Ympärysmittojen tarkoitus on mahdollistaa tarkka seuranta, sillä InBody-mittaus on hyvin toistettava ja näin pystyt seuraamaan eri kehon osien mittojen kehitystä, ilman että mittaaja tai mittaustapa vaikuttavat seurantatuloksiin.
Vartalotyyppi

Vartalotyyppi kuvaa kehon rakennetta painoindeksin ja rasvaprosentin suhteen. Näiden kahden muuttujan pohjalta voidaan tunnistaa erilaisia profiileita kehon koostumuksessa. Raja-arvot säilyvät samoina koko aikuisiän, mikä on hyvä huomioida vanhusten kohdalla (kts. myös painokontrolli).
Vyötärö-lantiosuhde

Vyötärö-lantiosuhde vertaa vyötärön ympärysmittaa lantion ympärysmittaan. Muuttujan tavoitteena on tunnistaa vyötärölihavuutta, mutta nykyisin tärkeämpi muuttuja on viskeraalinen rasva. Vyötärö-lantiosuhteen heikkoutena on, että suhteen normaalialue voi ylittyä hyväkuntoisellakin tai hoikalla henkilöllä johtuen kehon rakenteesta. Huomioi, että suhdeluku voi poiketa mittaustekniikan takia hieman mittanauhalla saatavaan tulokseen. Etuna InBodyn käytössä on toistettava mittaus, jolloin muutosten seuranta onnistuu luotettavasti.
Segmentaalinen rasvadiagnoosi

Segmentaalinen rasvadiagnoosi esittää rasvan määrän eri kehon osissa kiloina. Suluissa kerrotaan tuloksen suhde viitearvoon (100%).
Tutkimusparametrit

Tutkimusparametrit-kohtaan voidaan valita InBody-laitteen mittausasetuksista seuraavia muuttujia, joiden viitearvoalueet ilmoitetaan suluissa:
- Solunsisäinen vesi (ICW): Solunsisäisen veden määrä litroina. Käytetään yleensä ravitsemustilan seurannassa, jolloin suurentunut tulos kuvaa parantunutta tilaa.
- Solunulkoinen vesi (ECW): Solunulkoisen veden määrä litroina. Tulkinnan kannalta lähes aina tärkeämpi tieto on nestetasapaino ja ECW-suhdeluku, kuin litramääräinen tulos. ICW ja ECW-litramäärien tulisi kehittyä normaalissa suhteessa.
- Luustolihasmassa: Lihasmassa, johon voimme vaikuttaa fyysisellä harjoittelulla. Sama arvo kuin Lihas-rasvadiagnoosin kohdassa “Lihasmassa”.
- Perusaineenvaihdunta: Energian määrä, jonka elimistösi tarvitsee vuorokaudessa peruselintoimintojen ylläpitoon.
- Vyötärö-lantiosuhde: Katso aiempi kohta “Vyötärö-lantiosuhde”.
- Vyötärön ympärysmitta: Katso aiempi kohta ”Segmentaalinen ympärysmitta”.
- Viskeraalirasvan taso: Viskeraalirasvan taso numerona, katso aiempi kohta “Viskeraalirasvan taso”.
- Painotaso: Kuvaa painoindeksin suhdetta sen viitearvoon. Huom. Hyväkuntoisellakin painotaso voi olla yli 100%, jos ylitys johtuu lihasmassasta. Muuttuja väestötason mittari ja helposti laskettavissa, eikä sitä yleensä painoteta InBody-mittauksessa.
- Luun mineraalimassa: Luustossa olevan mineraalin määrä. Lisätietona Kehon koostumus -kohdan antamaan tietoon tämä kertoo normaalialueen erikseen luustossa olevalle mineraalimäärälle.
- Kehon solumassa: Solumassa koostuu solunsisäisestä vedestä ja proteiinista. Solumassaa voidaan käyttää tunnistamaan lihasmassan tasoa ja kehitystä henkilöillä, joilla on nesteturvotusta (usein sairaalakäytössä / ravitsemusterapiassa).
- Olkavarren ympärys / olkavarren rasvaton ympärysmitta: muuttujat kuvaavat ravitsemustilaa ja niitä käytetään esim. vanhusten kuntoarvioinnissa ja seurannassa. Tulos mitataan vasemmasta kädestä, olkavarren puolesta välistä. Etuna InBodyn tekemässä mittauksessa on, että mittaus tehdään joka kerta samalla tavalla ja näin mittaajan aiheuttama vaihtelu tuloksiin jää pois.
- SMI: Lihasmassaindeksi (Skeletal Muscle Index) on kehitetty sarkopenian ja sen riskin tunnistamiseen. Erityisesti raajoissa tapahtuva lihaskato vaikuttaa haitallisesti toimintakykyyn, liikkuvuuteen ja kaatumisriskiin. Lihasmassaindeksi perustuu raajoista mitatun lihasmassan ja henkilön pituuden suhteeseen, kaavalla SMI = raajojen lihasmassa ÷ pituus (m)². SMI:n mittayksikkö on kg/m². Tavoitearvot naisille >5, miehille >7.
- Suositeltava kalorinsaanti: InBody laskee suositellun kalorinsaannin perustuen henkilön kehon koostumukseen. Laite huomioi suosituksessa iän, painon, lihasmassan ja rasvaprosentin. Huomioi, että arvoa voi olla tarve muuttaa perustuen henkilön aktiivisuuden määrään ja siinä tapahtuviin muutoksiin.
Kalorinkulutus liikunnassa

Kalorikulutus liikunnassa kertoo paljonko mitattavan kokoinen henkilö kuluttaa energiaa eri liikuntalajeissa puolen tunnin aikana. Arvoja voidaan käyttää viitteenä suunniteltaessa energian saantia tai arvioitaessa painonpudotustavoitetta ja liikunnan sekä ravitsemuksen vaikutusta sen saavuttamisessa.
Tuloksen tulkinta QR-koodi

Skannaamalla QR-koodin matkapuhelimellasi pääset avautuvasta linkistä lukemaan tulosten tulkinta-apua. Sama sisältö löytyy esipainetun lomakkeen takasivulta.
Impedanssit

Impedanssit ovat InBodyn mittaamia vaihtovirran kohtaamia vastuksia eri kehonosista ja eri taajuuksilla mitattuina. Nämä arvot ovat aina lomakkeessa. Arvot kertovat mittauksen onnistumisesta ja mahdollisista ongelmista esim. mittausasennossa tai laitteessa. Arvojen tulisi pienentyä aina mittaustaajuuden kasvaessa. Esimerkiksi käsivarren väärä kontakti keskivartaloon mittauksen aikana voi aiheuttaa huomattavan muutoksen sen käden ja keskivartalon impedanssiin. Tällaisessa tapauksessa mittaus tulee tehdä uudestaan.